Vrouwen kapsels – in 4 stappen

Methodes, Tekentips

 

We kregen van de week de vraag ‘hoe teken je nou vrouwenkapsel?’ Ja, dachten wij meteen enthousiast, vrouwenkapsels tekenen, dat is heel erg leuk! En nog makkelijk ook, in deze 4 stappen hebben je een prachtig dames coupe getekend.


 

‘Hoe teken je nou vrouwenhaar?’

Met heren kapsels zijn we snel klaar, bij dames is er juist veel meer variatie te vinden. En dat lijkt uitdagend, maar door de volgende 4 stappen te gebruiken kun je keer op keer een goed figuur neer zetten.

 

Algemeen – 4 stappen tot een vrouwenkapsel

Vrouwenkapsels_4 stappen

 

1) Vorm/verhouding van het hoofd
Teken een cirkel of ei-vorm met een lijn van boven naar beneden. Dit geeft de oriëntatie van het hoofd weer. Een horizontale lijn, halverwege, waar de neus en het oor kunnen komen en daar weer onder de mond lijn.

 

2) Het gezicht – oren, neus, ogen, mond
Vul de elementen van het gezicht in en kies voor een specifieke mond en neus. Met de ogen kun je ook veel variëren, maar in de basis is een stipje of streepje al helemaal goed (en leesbaar!)

 

3) Dikke buitenlijn
Teken nu het kapsel in enkele zekere penstreken, lekker dik. Je zet als het waren een pruik bovenop het hoofd. De lijnen hoeven niet helemaal aan te sluiten en als het goed is zitten de ogen nu in het midden van het geheel. In deze fase kun je heel veel  variëren.

 

4) Dunnen binnenlijnen
Hiermee maak je het beeld compleet. Let er op dat haar bijna altijd open valt, teken daarom een soort accolade. Ook goed om te realiseren: je hoeft niet alle lijnen helemaal ‘dicht’ te tekenen. Laat gerust een gedeelte (zoals de kaak) open. Lekker suggestief.

 

 


Nog meer voorbeelden…

Met deze methodische aanpak kun je nu naar hartelust variëren. Kijk vooral om je heen en gebruik de inspiratie die langs loopt!

Vrouwenkapsels_Voorbeelden

Doe er je voordeel mee en geniet!


 

Heb je een verzoek wat je volgende week graag als onderwerp zou willen zien? Geef het aan door hieronder een reactie achter te laten.

4 gedachtes over “Vrouwen kapsels – in 4 stappen

  1. Leuk! Dit kan ik goed gebruiken voor de visualisaties die ik maak voor mijn werk. Ik teken ook vaak mannen/vrouwen in pak (zakelijke uitstraling). Misschien kan hier een keer een special over gemaakt worden?

    Geliked door 1 persoon

Schrijf hier een reactie!