Zo teken je handjes – “I Like”

Tekentips, Toegepast Visualiseren

Wat ons veel wordt gevraagd door verschillende mensen die poppetjes tekenen, is: ‘hoe teken je nou makkelijk handjes?’ Waarop wij dan antwoorden: ‘nou, dat is best wel complex…’ In andere woorden we don’t go there, als het om uitleggen gaat. Er is echter één favoriet die we graag visualiseren en dat is het Facebook ‘I Like’ / ‘Vind ik leuk’ – handje. Hoe teken je die nou makkelijk?

De allereerste oplossing die wij geven als mensen ons vragen ‘hoe teken je nou makkelijk handjes?’ is: ‘teken maar een soort driehoekje, of zoiets.’ Vervolgens doen we voor hoe we een ruit of een blobje als hand tekenen. Zie deze poppetjes (hoe je die tekent lees je hier). Dit is vaak al genoeg! ‘Je komt er mee weg’, om zo maar te zeggen.

20150616_Blop_Handjes

Teken maar een soort driehoekje. Of zoiets…

Als we dit nou een niveau verder nemen, dan leggen we graag uit hoe je onze nummer één favoriet: het Facebook ‘I Like’ / ‘Vind ik leuk’ – handje kan tekenen. Die werkt altijd bij het beschrijven van positieve resultaten of instemming van mensen. Thumbs up is immers vaak een gewenste reactie, niet waar? Hoe kun je die nou makkelijk tekenen? Dan kijken we eerst naar een echt hand.


 

Waar hebben we het eigenlijk over?

Om te weten hoe je een abstractie van een hand maakt, kijken we eerst naar een échte hand. Wat zie je hier nou in als grondvorm?

20150616_Handjes grondvorm

We hebben het hier over een trapezium met twee uitstulpingen die de duim en de wijsvinger representeren. Je ziet dat deze abstractie het echt heel simpel weer geeft, maar vooral de duim is even oefenen. De kunst is vooral om hem in één keer in verhouding te tekenen. Ons advies: teken dit minstens zeven keer (voor zowel links als rechts) zodat het lekker in je pen zit.

20150616_grondvorm_I Like

20150616 I Like handje rechtsZo teken je dus een ‘I Like’ handje. Vind je dit leuk? Post het op facebook en laat je reactie hieronder in het commentaarveld achter.

 

 

Een gedachte over “Zo teken je handjes – “I Like”

  1. Een vraag die bij mij als auteur omhoog komt: ‘Is dit nou waardevol voor je?’
    Een open vraag waarbij ik me kan voorstellen dat de antwoorden ergens tussen: ‘Ja, handig!’ en ‘Nou, ik zie mezelf dat niet doen’ liggen. Klopt? Ik hoor het graag, schrijf je een reactie!?

    Like

Schrijf hier een reactie!